h1

Greva avocatilor – o cacealma sau ultima speranta ???

octombrie 5, 2006

Conform unui comunicat oficial al Baroului Bucuresti, incepand cu data de 9 octombrie 2006 pana in data de 15 octombrie 2006 se vor suspenda in totalitate activitatile de asistenta juridica in toate cauzele, inclusiv consultanta. Se pare ca membrii conducerii Baroului Bucuresti au hotarat ca nu se mai poate. Acum discutia este foarte complexa. Pe de-o parte sunt avocatii membrii ai Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, de celalta parte se regasesc consilierii juridici si „avocatii” ,daca ii putem numi asa, din Baroul Bota. Daca cei din Baroul Bota este clar, conform legii sunt in ilegalitate si pot fi urmariti penal, in cazul consilierilor juridici lucrurile sunt mult mai complicate. Desi bunul meu prieten , Doru are niste argumente care sunt in mare parte adevarate lucrurile nu se pot rezolva prea usor. Ramane sa vedem daca aceasta ultima si radicala forma de protest va rezolva ceva. Voi ce credeti? Si aceasta intrebare se adreseaza tuturor celor implicati din toate taberele.

40 comentarii

  1. Cred ca ar trebui sa primeze competenta si mai cred ca a venit timpul sa intram in NORMALITATE.
    Jos Spagarii!

    Apreciază


  2. „Daca cei din Baroul Bota este clar, conform legii sunt in ilegalitate si pot fi urmariti penal”?????????
    Dar cum explicati va rog cele 93 de N.U.P.date in cazul avocatilor din Baroul Bota????

    Apreciază


  3. Cu scuzele de rigoare daca am jignit pe cineva as raspunde: OK.. dar ceilati multi in afara celor 93????

    Apreciază


  4. Sa inteleg ca este nevoie de 3.000 de NUP ptr. a convinge?
    Unde mai pui si faptul ca este ceva fara precedent in jurisprudenta si practica judicara.
    Oricum eu tot nu inteleg ce este ilegal in legatura cu Baroul -Aripa Bota. Dar pun afirmatiile de genul acesta pe seama unei informari tendentioase din partea celor care refuza sa accepte realitatea si adevarul . Daca subiectul avocatura va intereseaza asa de mult , va rog sa vizitati si site-ul http://www.sojust.ro unde veti gasi informatii destul de consistente si aproximativ obiective cu privire la acest subiect.
    Daca va preocupa si subiectul Baroul Bota atunci vizitati http://www.bota.ro . Daca totusi mai aveti nelamuriri, va stau la dispozitie.

    Apreciază


  5. Nelamuriri??? Nu cred. Cat despre tendentiozitatea celor ce informeaza, nu cred ca este cazul sa discutam. 3000 de NUP nu schimba cu nimik problema. O sa vedem cum o va rezolva Justitia. Aceasta find de fapt cea care trebuie sa decida pentru toti cei implicati in acest domeniu. Fie ei Bota gang sau Zamfirescu gang ! 🙂

    Apreciază


  6. Bun asa. Deci vad ca am lipsit cateva zile din zona asta si se anima discutia. Acesta este un lucru bun. Dar sa le luam pe rand. Intrucat mi-ai mentionat numele trebuie sa-ti dau si un raspuns. Intr-adevar parerea mea este ca rezolvarea problemelor nu sta in greva ci in dialog. Dialog intre colegi, vremelnic impartiti in meserii diferite, dialog cu autoritatile si de ce nu o viziune europeana ca nu prea mai are rabdare timpul cu noi, ca sa-l parafrazez pe Rebreanu.
    Din pacate solutia grevei este cea mai comoda. Si asta pentru toti si pentru profesori si pentru personalul auxiliar din justitie si mai nou si pentru avocati. In cazul problemei Bota nu stiu ce poate fi discutat si nu stiu ce se poate obtine prin aceasta miscare de protest. Mi se pare ca greva avocatilor incepe sa semene cu mineriadele din anii 90. Protestul, care poate cuprinde un dialog si propuneri de discutat, se transforma in presiune la adresa justitiei. Probabil la fel ca si in februarie 99 cand Miron si ai lui ortaci doreau ca prin forta pumnului sa modifice o solutie a CSJ si sa anuleze pedeapsa pronuntata impotriva acestuia si avocatii doresc acum sa modifice solutiile Parchetului in cazul Bota. Sper sa gresesc si sa nu fie asa pentru ca as trai cu senzatia ca avocatii, aparatori ai statului de drept, ar devenii, prin asemenea demersuri, demolatorii acestuia.
    Cat despre disputa cu consilierii juridici cred ca nu este cazul sa discutam asa ceva. Cele doua entitati trebuie sa colaboreze si atat. Ele nu sunt antagonice ci doar complementare. Si in plus amandoua sunt legale. Cred de altfel ca daca nu ar exista o problema legata de dorinta de fi conducator al uneia sau al alteia dintre cele doua profesii la care tin diversi decani sau presedinti cele doua profesii ar fi deja unificate. Din pacate inca nu sunt si in fiecare zi avocati si consilieri juridici ne uitam urat unii la altii de parca cu cativa ani in urma nu am fi fost colegi de scoala.
    Ce ma mira este altceva: desi greva genarala, unele barouri mai lasa loc de intors membrilor lor. La unele cauze civile sau comerciale se va intra, la altele penale deasemenea. In fapt se va intra acolo unde nu poti sa intorci spatele. Adica in cauzele in care banii ii dau clientii. Si lor nu le poti explica ca esti in greva si din acest motiv saptamana aceasta nu vei fi acolo la negocierea vreunui contract si nici nu ii vei sustine cauza in dosarul de faliment pentru care te-a angajat. Altfel ar fi o problema.

    As fi vrut sa va expun si pararea CCJ referitoare la greva avocatilor, dar din pacate site-ul lor nu functioneaza. Destul de convenabil pentru a putea fi impartial si anonim ca si personajele lui Caragiale.

    Functie de desfasurarea evenimentelor voi reveni pe aceasta tema.

    Apreciază


  7. Daca cineva din presa ar fi fost putin atent, ar fi observat ca avocatii nu sunt in greva, ci au adoptat o forma de protest impotriva incalcarilor legilor acestei tarii de catre niste personaje care nu sunt in stare sa devina avocati prin sustinerea unor examene si fata de refuzul orgenelor judiciare de a aplica legea fata de acestea.Este inadmisibil acest mod de a pune problema. Impotriva unei persoane care savarseste o infractiune se ia o masura sanctionatorie de natura penala si nu se intra in dialog.Cat despre spagile de care se tot vorbeste, stimabililor, daca aveti probe sesizati organele in drept, daca nu aveti astfel de probe nu faceti judecati de valoare. E mai simplu sa mergi la Bota, faci o cerere si esti avocat. Este o rusine pentru nobletea acestei profesii. E de preferat sa vii cu argumente in sustinerea unui punct de vedere, daca ai pretentia sa fi si bagat in seama.

    Apreciază


  8. Dragos are mare dreptate. In mod normal asa ar fi trebuit sa se procedeze. Dar din nefericire nu s-a intamplat asta.Prin urmare am ajuns la aceasta forma extrema de PROTEST. Cum se va finaliza acest demers….asta ramane de vazut.

    Apreciază


  9. Oricum dupa emisiunea dintre Zamfirescu si Bota nu stiu cate lucruri mai pot fi spuse in favoarea lui Bota.
    Oricum sa stiti ca referitor la admiterea in avocatura, au fost vremuri cand si in Baroul clasic se intra doar pe baza de interviu si nu cu examen. Si se mai intra chiar si fara asa ceva si nu pot spune ca au intrat numai valori. Dar oricum prin comparatie cu Bota chiar si spagari din baroul clasic par niste oameni in regula.

    Apreciază


  10. Nu am auzit de o profesie dupa ce absolvi o facultate acreditata si dai examen de licenta sa dai din nou examen sa practici o profesie liberala si unde, on top, conform Constitutiei ai dreptul la libera asociere. In aripa Zamfirescu sunt multi care au un IQ foarte scazut si au absolvit facultati private de 2 lei dar au avut relatii, as putea sa dau cateva nume, unii fosti vacari dar cu bani multi si au platit avocati 2 ani de zile in scopul de a obtine adevarata numire.Ei nu primesc absolventi care au absolbit facultatile de renume din Bucuresti daca nu se umilesc 2 ani la 2 incompetenti avocati de-ai lor pentru ca cei cu renume nu pot lua noi avocati.
    Aceasta CALICENIE si RAUTATE a romanilor comunisti handicapati de a nu lasa altii sa practice profesia inainte de se umili la avocatii corupti traditionali este o rusine pentru Romania.
    In USA sunt peste 50 de barouri in Canada 8 barouri sau aproximativ aceste numere si nimeni nu face greva.
    CE VREA BARUOL TRADINIONAL? SA ELIMENE CONCUREBTA, pentru ca stie ca daca ar fi ca oriunde in orice industrie libera concurenta din partea unor juristi cu aceasi pregatire ei vor trebui sa scoata umilitoarele practici in numirea noilor avocati.
    Ei nu sunt mai bine sau mai rau pregatiti, sunt destepti si prosti in ambele tabere, PRACTICILE COMUNISTE SI MONOPOLUL TREBUIE DESFIINTATE.
    Libera concurenta ar desfiinta facultatile de 2 bani care acesti corupti le-au creat autonumindu-se profesori si ar arata cine este intr-adevar profesionist dandu-le optiunea sa aleaga baroul ce li se potriveste la fel ca in USA, Canada etc.
    In plus fiecare stie in cate procese scandaloase sunt
    seful baroului „traditional” bucuresti si nu vor sa fie criticati de o nou Barou concurent.
    EI VOR SA FIE MONOPOL INTR-O LIBERA PROFESIE, LUCRU ILEGAL CONFORM CONSTITUTIEI.

    Apreciază


  11. Dragos vorbeste de nobletea profesiei de avocat. Tipul ori nu stie ce spune ori traieste in poezia pe care o inspira aceasta profesie in perioada interbelica. Unde vede el atata noblete la o profesie care mai are putin si ajunge de rasul curcilor? Indiferent de structura baroului, traditionala sau asa-zis constitutionala, profesie asta a ajuns o bataie de joc.
    OARE DE CE???

    Apreciază


  12. „Libera concurenta ar desfiinta facultatile de 2 bani care acesti corupti le-au creat autonumindu-se profesori si ar arata cine este intr-adevar profesionist dandu-le optiunea sa aleaga baroul ce li se potriveste la fel ca in USA, Canada etc.”
    Am citat din interventia lui dan de mai sus. Este exemplul cel mai bun pentru ceea ce reprezinta barourile constitutionale: persoane fara o cultura gramaticala si ce este mai grav, fara o cultura de drept. Cunostintele juridice le-ar permite sa-si dea seama cine reprezinta profesia de avocat in zilele noastre. Cunostintele juridice le-ar permite sa faca o coroborare a normelor care au reglementat profesia de avocat in timp, pornind doar de la 1954, cu decretul 281. Fiindca avocatura nu s-a nascut in 1995, ci a existat o continuitate in timp, niciun guvernant nepermitandu-si sa lase timpi morti intre reglementari. Apoi sa vada si decretul lege 90/1990 si de-abia apoi sa ajunga la legea 51/1995.
    La fel, daca la constituirea diverselor asociatii avand ca obiect „infiintarea de barouri” marii juristi ai baroului constitutional ar fi citit pana la capat OG 26/2000 ar fi gasit intre altele si art. 85. Nu spun ce prevede acest articol, poate gasesc de cuviinta si ei sa-l citeasca…macar acum.

    Apreciază


  13. Bugsy, un pariu scurt: ai peste 40 de ani si habar n-ai ce inseamna DDL, PPP, dreptul concurentei, clauza non-compete si principiul efectului direct al dreptului comunitar. In schimb stii multe despre divorturi, ai rezolvat spete complexe privind gardurile despartitoare si te recomanzi drept specialist in penal, civil si comercial. Coroborare a normelor care au reglementat profesia de avocat in timp – las la o parte constructia frazei si limbajul de lemn dar trebuie sa-ti spun ca, dupa cum ar trebui sa stii, noi abia incepem sa intram in lumea civilizata. Din toate punctele de vedere bugsy. Cu ce e vinovat un absolvent de drept ca avocatii au fost intotdeauna bine reprezentati la conducerea tarii si altfel au reusit sa-si protejeze bine interesele?

    Apreciază


  14. apropo avocati! Eu pur si simplu nu inteleg despre ce discutati? Eu stiu doar cä sint 2 examene de stat de dat in domeniul Jura, ca sä devii intradevär avocat. Problema e cä indiferent unde studiezi, cä-i privat sau nu, examenele sint aceleasi.Sensul este cä „examenele” trebuie de persoane necunoscute verificate si nu de vecinul de la Sinaia.Si-apoi mai trebuie adunat si perioada de practicä(unde faci experientele tale). In general eu stiu doar cä multi reusesc doar primul examen, al doilea e mai complicat si dacä la-i reusit si pe ästa, de-abea atunci te poti numi destept si poti profesa meseria de avocat. Un lucru pot spune: de multe ori mä intreb;ce limbä vorbesc avocatii din Romänia? Eu nu-i mai inteleg. Normal ar trebui sä-i inteleg,no.Ei nu se inteleg ei pe ei si nu-i de mirare cä totul este incurcat iar lumea s-a zäpäcit cu totul. Prietenul meu este avocat, iar eu lucrez tot in domeniul acesta(nu sint avocatä).Ce vreau sä spun,este cä aici imi face pläcere sä lucrez in acest domeniu, in Romänia nici nu vreau sä mä complic. Cä-i laie cä-i bälaie, cä vezi cä nu stiu ce, päi stai cä nu stiu, e.t.c. Nimic nu este organizat. Singurul lucru pe care romänii il pot, este sä se plingä toatä ziua si sä birfeascä. Munca e muncä si de discutat se poate discuta in pauzä,ok! Pt o informatie simplä in Romänia trebuie sä astept 3 luni pinä primesc un räspuns.Aici dureazä 3-5 zile cel mult, iar in scris primesc totul acasä direct si nu trebuie sä alerg prin vecini. Eu pur si simplu nu mai inteleg sistemul romän.

    Apreciază


  15. Camelia, nu ne-ai spus din ce perspectiva vorbesti. Adica a carei tari. Cat depsre sistemul romanesc…. no comment.

    Apreciază


  16. Rusine spagarilor ca tin cu mana si cu dintii de aceasta profesie, in sensul de a nu da voie si licentiatilor in drept, care dand aceleasi examene :civil, penal, nu pot profesa.

    Apreciază


  17. ciao

    Apreciază


  18. Daca nu suntem realisti si inchidem ochii evitand a rezolva aceasta problema, la nivelul impus de realitate, putem spune ca acceptam tacit transformarea acestei profesii intr-o :PROFESIE EREDITARA, IMPOSIBIL PENETRATA DE sarmani „ai neamului romanesc”, fara „NEAMURI IN JUSTITIE”, INCURAJAND transformarea acesteia intr-o adevarata MAFIE!

    Apreciază


  19. O INTREBARE AM:daca absolvind emamenul de licenta, sustinut dupa cum se stie din:dr.civil,proc.civila, dr.penal,proc.penala,CE ALT EXAMEN, DIN ACELEASI MATERII TREBUIE SA sustin D I N N O U la domnii avocati ?NU VI SE PARE ABSURD?
    numai daca nu inventati un alt examen ce ar trata SPAGA care o pretindeti, DOMNIILE VOASTRE.

    Apreciază


  20. DACA SPUNETI CA TREBUIE SA AVEM UN MAESTRU AV. VA INTREB PE PRIMUL AVOVAT CINE L-A INSTRUIT, CINE L-A INVATAT A PROFESA?
    daca BOTA POMPILIU nu exista, trebuia practic al crea noi pentru a veni ca un vulcan si pentru a va plesni de v-ar iesi fulgii, si va mai tineti ca sunteti inteligenti, MAI AVOCATILOR!
    BOTA V-A VENIT DE HAC, SI V-A ARATAT CE INSEAMNA inteligenta!

    Apreciază


  21. BAI FLACAI AVOCATI, CONTINUATI GREVA CA NU NE DERANJEAZA, NOI, AVOCATII LUI BOTA ASTEPTAM CU NERABDARE SA MUNCIM SI SA VA PRELUAM CAUZELE VOASTRE.
    TINETI-O T O T ASA!
    CU MULTUMIRI, UN AV. DIN BAROUL LUI BOTA!

    Apreciază


  22. DACA nu suntem realisti a vedea ca Baroul lui BOTA lupta pentru o cauza nobila, si evitam a discuta aceasta problema la nivelul impus de realitate, putem spune ca acceptam tacit ca aceasta profesie sa continue a fi:o profesie EREDITARA, imposibil practicata de sarmani”ai neamului romanesc”,fara „neamuri in justitie”, incurajand transformarea ei intr-o A D E V A R A T MAFIE!
    BOTA LUPTA, NOI DIN BAROUL TAU TE SUSTINEM!
    REVOLUTIA INCEPUTA TREBUIE CONTINUATA!ESTE GREU , DAR SA NE GANDIM CA REVOLUTIILE IZBUCNITE IN TRANSILVANIA AU FOST RODITOARE!

    Apreciază


  23. stimati avocati, BOTA v-a „futut” casta! stiti de ce?Pentru ca e baiat destept.

    Apreciază


  24. in nici o tara europeana nu se cere pentru a profesa avocatura UN PRIM EXAMEN DE INTRARE, ci doar unul de final, definitivatul.
    Mi mult, in tari ca Italia,Spania, LICENTA=EXAMUNL DE STAT nu consta in examene ca civil, penal, ci doar in sustinerea LUCRARII DE DIPLOMA.
    iN SCHIMB IN ROMANIA,dupa ce dai lucrarea de licenta, faci EXAMENUL DE STAT:in dr.civil, dr.penal,pr.civila, pr.penala, PENTRU A PUTEA PROFESA ti se cere DIN NOU, SA DAI EXAMEN DIN ACELEASI MATERII din care ai sustinut licenta , LA EI , LA AVOCATI.Nu vi se pare absurd?

    Apreciază


  25. DAca am obtinut LICENTA in drept, asta nu inseamna ca pot profesa? in limba romana licenta=posibilitate de a profesa. De ce avocatilor va puneti contra?
    DE CE? Pentru ca vreti voi sa mancati TOT MALAIU’!!!

    Apreciază


  26. Traiasca BOTA care vrea sa va arate ca:daca voi nu aveti acte de infiintare, NU EXISTATI, cu alte cuvinte prin simpla absolvire a unei facultati de drept, prin OBTINEREA LICENTEI poti profesa ca A V O C A T .
    vEZI SPANIA, tara europeana si mult dezvoltata ca Romania!

    Apreciază


  27. CHIAR DACA VA PUNETI CONTRA, prin procura in procesele civile se poate merge inainte.

    Apreciază


  28. Really??? Ia uite ce de oameni se agita. Stimati „colegi” Bota de ce va agitati si faceti spume? Ca nu v-a zis nimeni nimik de rau, doar ca sunteti intr-o mare confuzie. Cat despre domnul Bota (vedeti ca ma exprim cu respect, da???) nu are nicio vina decat aceea de a nu intelege legea. In rest numai de bine.

    Apreciază


  29. DRAGA nino, NOI CEI DIN BAROUL BOTA NU NE AGITAM CI DOAR SUNTEM INCANTATI CA INCET DAR SIGUR M A F I A DIN AVOCATURA VA PUTEA FI STARPITA ODATA PENTRU TOTDEAUNA.
    CUM DEMONSTREZI CA ESTI MAI INTELIGENT DECAT UNUL DIN BAROUL LUI BOTA:prin faptul ca i-ai cumparat pe ceilalti sau ca „neamurile din justitie” te-au lasat a intra la ei, DUPA CE LE-AI CARAT servieta, CA UN SCLAV PE HOLURILE TRIBUNALULUI.
    FII MULTUMIT CA CUNOSTI TU LEGEA ,SI INCA BINE, STII CARE LEGE? CEA A MITEI, „INTELIGENTULE”

    Apreciază


  30. nino, ai dreptate ca BOTA nu cunoaste legea, IMPORTANT ESTE CA STIE S-O APLICE, MAI BINE ZIS SA VI-O APLICE.
    MAI MULT CRED CA ATI INTELES CA VI-A DAT O L E C T I E DE D R E P T!

    Apreciază


  31. BOTA VI-A DAT LECTIA DE DREPT „AVOCATILOR”!

    Apreciază


  32. Lory, daca imi spui cum se va face starpirea de care vorbesti sunt primul care voi sustine aceasta initiativa. Nu am nimik impotriva colegilor avocati care aleg sa profeseze fara a plati taxe ( nici eu nu le iubesc, dar asta e). Ce altceva ofera varianta alternativa Bota in afara acestei lipse de taxe? Doar certuri si neintelegeri. Dupa cum bine stiti piata e destul de mare pentru toti nu vad de ce trebuie sa ne „sfasiem” intre noi doar pentru a dovedi ca suntem mai buni. Cat despre lectia de drept….. cu respect si fara a jigni pe cineva, nu prea am vazut-o.

    Apreciază


  33. Mai dar ce se agita unii oameni. Ce ma distreaza este ca unii intra sub mai multe nume pentru a ne da impresia ce multi sunt. Fac o scurta paranteza acum cativa ani participam la o intrunire politica a unui partid, pentru lasarea unei candidaturi la o primarie de sector. Intrunirea se desfasura intr-o sala mica de festivitati a unui liceu. Candidatul a avut o remarca plina de continut „ne-am adunat in aceasta sala mica ca sa parem mai multi”. Asa e si cu colegii dlui Bota vorbeste unul si se semneaza cu mai multe nume. Si mai este ceva mai dle loredana si crina: e chiar asa de greu sa va adunati toate ideile intr-un singur raspuns. Trebuie sa dati un reply la fiecare 2 minute?? Sau vreti sa-i faceti lui Nino cat mai multe comment-uri la blog.
    Stii Nino, cand citesc ce zic dnii trebuie sa-ti spun ca ma simt ca atunci cand il urmaresc pe „razboinicul luminii” la „postul meu preferat” OTV. Fac eforturi sa vad ce vor de fapt sa spuna si imi dau seama ce nivel scazut de inteligenta am de nu ii pot pricepe. In afara de spagari, mafie si alte din astea nu prea mai reiese nimic. Ah si mai era una buna „CHIAR DACA VA PUNETI CONTRA, prin procura in procesele civile se poate merge inainte”. Asa e dle normal ca asa e, dar sa stii ca pe baza de procura te poate reprezenta si un inginer si un istoric si un doctor, deci nu trebuie sa faci pe avocatul ca sa ai o procura. Dar aici apare problema pe care nu vreti sa o intelegeti, avocatura nu se face pe procuri ci prin puterea pe care o are aceasta profesie. Cand Zamfirescu l-a intrebat pe Bota in ce baza apar avocatii lui in instanta el a spus in baza delegatiei si desi i s-a atras atentia ca va prezentati pe baza de procura a negat categoric. Nu-l dati de gol ca poate va exclude din profesie si pe urma ce o sa faceti, ca veti lucra pe baza de procura, dar fara a fi avocat.

    Glumim, radem dar problema este serioasa. Sunt oameni care sunt membri acolo si nu au nici o vina pentru asta, pentru ca organizatia este inca legala. Si apoi nu stiu cum i-am putea face pe acesti oameni infractori retroactiv, cand ei nu sunt vinovati ca un stat roman a permis asemenea glume sau nu le-a reglementat total permitand existenta mai multor barouri.

    Apreciază


  34. Scumpule Doru, imi pare rau ca esti deranjat de faptul ca auzi mereu rostite(in ceea ce va priveste) cuvintele:spagari, mafie, dar acestea sunt cele care va caracterizeaza.
    Cum iti explici faptul ca- detinatoare a: PREMIUL I(JUD.)IN 1996, a olimpiadei de Istorie(pregatiere pt. a intra la fac. de drept), mai apoi absolventa si licentiata in drept in 2001(media licenta 9.50), si mai apoi in momentul in care doream inscrierea la ex.in vederea intrarii in avocatura mi s-au pus obstacolele :obtinerea a 2 recomandari pt. INSCRIEREA LA EXAMEN, recomandari neobtinute deoarece nu aveam banii necesari a le plati- nu am putut profesa.
    Solutia-baroul BOTA.
    AN INCEPATOR AL ACTIVITATII: 2004
    CLIENTI:nenumarati
    INCASARI 2004: PESTE700 MILIOANE

    Apreciază


  35. Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite deoarece vreau a ma inscrie in baroul lui Bota?
    Multumesc

    Apreciază


  36. ce faceti fratilor? nu v-ati saturat sa vorbiti de aceeasi problema

    Apreciază


  37. Bravo lory (desi mi-e greu sa cred ca existi cu adevarat sub acest nume). Daca ai fi putin atent(a) ai fi aflat ca nu sunt avocat ci consilier juridic. Ca am fost avocat si am iesit din avocatura (lucru pe care nu stiu cati dintre voi l-ati fi facut) si nu regret ca am plecat de acolo. Eu nu iti neg calitatile profesionale, dar am un singur amanunt de adaugat avocatura pe care o faci tu pe baza de procura nu prea reprezinta avocatura ci doar o forma de inducere in eroare. Sincer glume cu clienti nenumarati suna asa a…. fara numar si oricine e capabil sa faca asemenea aprecieri „exacte”. Dar daca tu esti mandru(a) de ce ai realizat eu nu am nimic contra.

    Sigur ca ce spui tu este dureros dar nu inlocuiesti o nedreptate cu o ilegalitate. Voi ca membri ai baroului BOTA nu aveti nici o vina. Vina o poarta statul roman care nu este capabil sa reglementeze acest domeniu si sa va scoata din bezna in care orbecaiti.

    Apreciază


  38. IN ATENTIA D-LUI DORU

    Ai dreptate in ceea ce afirmi tu ca intr-adevar statul roman(MAI BINE ZIS LEGIUTORUL) este cel care ar trebui sa regl. acest domeniu, dar sa nu uitam ca acesta este format din :eu, tu si altii, oameni care impreuna putem lupta tocmai pentru transformarea „ilegalitatii” despre care vorbesti in L E G A L I T A T E .Sa nu uitam ca pana nu demult erau incriminate rel.sex.intre aceleeasi sexe, lucru permis acum, astfel ceea ce odata era INTERZIS, acum este PERMIS.

    Apreciază


  39. Doresc sa particip la examenul de intrare in profesie(avocati clasici-comunisti)
    Care este pretul mitei practicate de barourile dvs., sa stiu sa-i spun tatalui, sa vedem ce putem vinde de pe acasa.
    Oare ajung doua vaci vandute?

    Astept raspunsul dvs.

    multumesc.

    Apreciază


  40. Citesc si nu imi vine sa cred ca exista o lupta pe viata si pe moarte pentru suprematie. Exista loc sub soare ptr toti. Unii cad secerati de lupta istovitoare fara sa cistige pe cind ceilalti cad dupa ce adversarul sau e deja in praful istoriei. Hai sa punem punct si sa incepem a ne respecta reciproc. Cu totii vom ajunge jos unde nu ne va mai sansa de a reveni acolo unde am fost cindva. Cu mult interes astept o pozitie comuna ptr noi toti. C sa inteleg si eu un biet absolvent de drept cind constat cu amaraciune ce lupta inechitabila se duce in subsolul clasamentului stabilit doar de unii bine pusi in functii din regimul de mult apus.

    Apreciază



Lasă un comentariu